Sääntöjä lisätään ja päivitetään
SÄÄNNÖT
Pelin ikäraja on K-18
Peliin mahtuu n. 60 pelaajaa + Pelijohtotiimi.
Pelin kieli on suomi.
Pelissä noudatetaan Suomen lakia.
Pelinjohdon ohjeita tulee noudattaa tapahtuman sujuvuuden ja turvallisuuden takaamiseksi.
Peli on päihteetön. Pelialueella päihteiden käyttö ja niiden vaikutuksen alaisena oleminen kielletty pelin aikana.
Jokainen osallistuja saa peliin hahmon. Pelin aikana osallistuja esittää ja elää hahmoaan tehden päätöksiä ja tekoja, joita osallistujalle kirjoitettu hahmo saattaisi tehdä. Pelin aikana kaikki osallistujat näyttelevät keskenään kaikki kohtaukset, kuten suurimman draaman kautta parhaaksi näkevät. Pelin aikana pelaajien hahmot saattavat kokea fyysisten rajojen rikkomista, fyysistä ja henkistä väkivaltaa sekä vapaudenriistoa.
Vaikka pelaajien hahmot saattavatkin rikkoa toisten osallistujien hahmojen rajoja, on jokaisella osallistujalla oikeus omiin henkilökohtaisiin rajoihin ja niiden koskemattomuuteen. Nämä rajat otetaan huomioon pelin säännöissä, metatekniikoissa ja ilmoittautumisissa. Pelissä on pelin aikana myös nimetty yhdyshenkilö, jonka tehtävä on olla tukemassa osallistujia niin häirintätapauksissa kuin rankkojen kokemusten purkamisessa.
Pelinjohto kuitenkin rohkaisee pelaajia tunnistamaan henkilökohtaiset rajansa niin itsessään kuin muissa ja pitämään näistä rohkeasti kiinni; Keinoja tähän ovat pelin metatekniikoiden käyttö, konfliktimallinnuksen säännöt ja turvasana, mutta lisäksi rohkaisemme pelaajia erikseen varmistamaan vastapelaajansa rajat ennen voimakasta kohtausta ja purkamaan kokemuksen off-game pelin jälkeen.
PELISSÄ KÄYTETTÄVÄT TERMIT
HOLD
Huuto keskeyttää pelin. Käytetään jos tapahtuu jotain oikeasti vakavaa esim. joku kaatuu ja lyö päänsä eikä heti herää.
OFFGAME
Pelin ulkoinen tilanne. In-game olevat eivät reagoi Off-gamettajaan mitenkään. Jos asiaa tulee off-game pelinjohdolle, voi hahmo kuitenkin marssia puhumaan pelinjohdolle ja sanoa, että off-game ennen kuin kysyy.
PELIOHJE
Kun käytetään kykyjä, tapahtuu jotain poikkeuksellista, mikä ei näy tai kuulu. Esim. "Peliohje: taivas on sininen." Lauseen kuulleet reagoivat sattuneeseen kuten on annettu ymmärtää.
LAUKAUS
Kun ammutaan tuliaseella, tai vastaavalla, huudetaan "laukaus" , henkilön nimi, jota ammutaan ja kohta mihin ammutaan.
Esimerkki: Ampuja huutaa:"Laukaus [ruumiin osa] [henkilö]" eli "Laukaus olkapää Kelpie!"
TURVASANA
Turvasanana on TURVASANA. Kun tapahtuu jotain mikä ei tunnu pelaajasta hyvältä eikä hän tahdo pelata tilannetta ja tarvitsee hengähdustauon, pitää hänen sanoa turvasana. Turvasana keskeyttää tilanteen ja tilanne voidaan purkaa sopien mitä tapahtuu seuraavaksi ja miten.
LIIKENNEVALOT
Tilanteissa voi myös käyttää hyödyksi liikennevalosysteemiä selventääkseen suuntaa mihin tahtoo mennä. Liikennevalot ovat punainen, keltainen ja vihreä. Punaisella tilanne ei mene tästä pidemmälle ainakaan in-game (voidaan sopia off-game mitä tapahtui) keltaisella tässä on hyvä, ja vihreällä antaa palaa. Tilanteessa sanotaan väri selkeästi erillään konstekstista.
KPJ = KÄYTTÄKÄÄ PERKELE JÄRKEÄ
Jos tunnette pelaajan, jonka kanssa olette tekemisissä, voitte päästellä vapaammin. Jos tuntuu pahalta, niin sanokaa rohkeasti ja suoraan.
Tiedä, älä oleta.
INTIIMIMALLINNUS
Intiimimallinnuksessa kunnioitamme toisen off-game yksityisyyttä ja siitä täytyy olla tietoinen, ennen pidemmälle menemistä, joko keskustelemalla ennen peliä, tai pelissä off-game.
Erillaisia mallinnuksia ovat esimerkiksi:
1. Keskustelu mitä tapahtuu, jonka jälkeen peli jatkuu in-game
2. Toisen olkapäiden hierominen (ja mahdollinen tilanteeseen kuuluva ähkyminen ja ulvominen)
3. Toisen hellästi halaaminen (ja mahdollinen tilanteeseen kuuluva ähkyminen ja ulvominen)
4. Kuivaseksin harrastaminen vaatteet päällä, kuitenkin niin, että järki pysyy päässä... (ja mahdollinen tilanteeseen kuuluva ähkyminen ja ulvominen)
VÄKIVALLAN MALLINNUS
Väkivallan mallinnuksessa kunnioitamme toisen off-game yksityisyyttä ja siitä täytyy olla tietoinen, ennen pidemmälle menemistä, joko keskustelemalla ennen peliä, tai pelissä off-game.
Lyömiset ja potkimiset mallinnetaan teatraalisesti lyömällä ohi max 20 cm etäisyydeltä tarpeeksi hitaasti, että toinen kykenee reagoimaan tähän.
Taistellessa herkästi vahingoittuvat ruumiinosat jätetään koskemattomiksi esim. kasvot, kaula, niska, nivuset, korvat, hiukset.
Myöskään toisen omaisuutta, esim proppeja, vaatteita, peruukkeja jne. ei tule turmella ja tuhota ilman näiden haltijan lupaa.
Taistelumallinus esimerkkejä otetaan esiin pelipaikalla, ennen pelin alkua alkubriiffissä.
ASEET
Pelissä käytettävät aseet, niin lyömä-, kuin ampuma-aseetkin täytyy olla pelijohdon hyväksymiä.
Pelissä oikeiden teräaseiden, tai liian vaarallisten esineiden käyttö pelin aikana on ehdottomasti kielletty.
Miekat, veitset, kirveet jne. täytyy olla ehjiä pehmoaseita.
Kaikkie ampuma-aseiden täytyy olla lelu-, nerf-aseita, tai itse rakennettuja taidonnäytteitä. Pelissä ei ole käytössä oikeita luoteja missään muodossa.
Ampuminen tapahtuu n. max. 2 metrin säteellä, koska musiikin lujuuden takia kohde ei välttämättä kuule.
VAARATASOT
Pelissä hahmoilla on erillaisia kykyjä ja voimia, joiden vaaratasot eroavat toisistaa. Hahmojen ottaessa kontaktia toistensa kanssa, heidän voimatasonsa kertoo, kumpi on toista vahvempi ja voittaa ensisijaisesti. Peliohjeet saattavat vaikuttaa taistelunkulkuun huomattavasti, hahmojen vaaratasoista huolimatta.
1. matala
2. kohtalainen
3. merkittävä
4. erittäin korkea
5. tuhoisa
6. katastrofaalinen