KYNSI
​
Sota synnytti monia sankareita sanotaan. Hallinto nosti siviilien juhlittavaksi tarkoin valittuja hahmoja pesten näiden käsistä muiden hirviöiden veren ja kirjoittaen toinen toistaan mahtipontisempia puheita näiden lausuttaviksi.
​
Mutta keitä olivat sodan todelliset merkkihahmot? Ne jotka sodan kokeneet itse muistavat?
​
Moni veteraaneista varmasti nostaisi esiin nimen Giovanni “Surupuku” Epcar. Useiden muidenkin normaalityypin hirviöiden tavoin Hallinnon tasa-arvolupausten puolella taistellut Surupuku sai jo rintamalla maineen henkilönä, jonka kykyyn johtaa saattoi luottaa turvallisin mielin.
​
Mutta todelliseksi johtajaksi hän nousi vasta sodan jälkeen lukuisten hirviöiden koettaessa etsiä suuntaa vieraaksi muuttuneessa maailmassa, jossa ei ollut enää tilaa niille painajaisille, joita he kaikki näkivät. Monet noista eksyneistä kääntyivät Surupuvun puoleen kysyen:
​
“Mitä nyt?”
​
Ja he saivat vastauksensa, riippumatta tyypistä jota edustivat tai puolesta, jolla olivat taistelleet sodan aikana.
Niin Giovanni Epcarin ympärille kerääntyi lojaaleja seuraajia ja hiljalleen heistä syntyi Kynsi, mafia, joka keinoja kaihtamatta löysi itselleen tilaa toimia kaikkialla Kantossa Lohikäärmehallinnosta huolimatta. Mafia, jonka johtajalla oli aina alaisilleen suuntaviitta, jota seurata ja joka onnistui lunastamaan lupauksensa jonkinlaisesta tarkoituksesta maan päällä.
​
Kynnestä kasvoi vuosien mittaan Kanton merkittävin ja yksi koko maailman merkittävimmistä rikollisista järjestöistä.
​
Nykyisellään onkin yleistä tietoa, että Kynsi on olemassa ja sen johtajan nimi tunnetaan tavallisenkin kansan huulilla. Mutta niin kauan kun alamaailma ja kiiltokuvamaailma pysyvät visusti erillään on kaikkien helpompi teeskennellä, että Vermilionin satamissa ei käydä Kynnelle tunnusomaista, laitonta asekauppaa ja että päästä varpaisiin mustaan pukeutunut Giovanni “Surupuku” Epcar on vain tavallinen liikemies muiden joukossa.
​